Autot

Tilaa syöte syöte Autot
Iltalehden 20 tuoreinta uutista - Autot
Syötteen kokonainen osoite. 21 h. 42 min. sitten

Loppuu mökkirantojen meluterrori: Uudessa sähköperämoottorissa on tehoa kuin Teslassa, 450 äänetöntä hevosvoimaa!

14 marraskuu, 2018 - 15:51
Amsterdamissa on esitelty uusi tehokkaille nopeille veneille sopiva 450-hevosvoimainen sähköperämoottori. Isot veneet ovat polttoainesyöppö jä ja terrorisoivat moottoriäänillään mökkiläisiä Ruotsalaisen GreenStar Marinen sähkömoottori saattaa helpottaa ongelmaa.

Katsastuslain kummajainen: Korjauskehotusta ei saa pois rekisteriotteesta, vaikka korjaa vian

14 marraskuu, 2018 - 13:10
Jos rekisteriotteeseen saa korjauskehotuksen viasta, niin merkintää ei saa poistettua ilman uusintakatsastusta vaikka korjaisi vian. Tämän sai jyväskyläläismies karusti kokea. Jyväskyläläismies vei autonsa katsastukseen, ja rekisteriotteeseen tuli korjauskehotus palaneesta polttimosta. Mies vaihtoi polttimon kiireen vilkkaa ja palasi katsastuskonttoriin pyytämään uutta rekisteriotteen tulostusta, jossa korjauskehotus olisi poistettu.

Onko saastuttava diesel paholaisen polttoaine? Asiantuntijat vastaavat: ”Ei pidä sorsia Suomessa”

13 marraskuu, 2018 - 19:08
Iltalehti kysyi asiantuntijoilta dieselpolttoaineen hyvistä ja huonoista puolista. Dieselveron poistamista vaativa kansalaisaloite on nostanut polttoaineen valtakunnalliseksi keskustelunaiheeksi. Aloite keräsi vajaassa päivässä vaadittavat 50 000 kannatusilmoitusta, jotta se etenee eduskunnan käsiteltäväksi. Aloitteen jymymenestyksen taustalla on dieselpolttoaineen litrahinnan nousu bensiinin tasolle ja ylikin. Dieselautoilijat maksavat dieselveroa eli käyttövoimaveroa, koska dieselpolttoainetta verotetaan bensiiniä kevyemmin. Veron tarkoitus on tasata käyttökustannuksia, mutta kansalaisaloitteen mukaan se ei enää toteudu dieselin litrahinnan nousun vuoksi.

Bongasitko tämän uuden automerkin viikonlopun autonäyttelyssä? DS tuo ensi vuonna myyntiin sähköauton 300 km toimintasäteellä

13 marraskuu, 2018 - 17:03
PSA-konserniin kuuluva DS Automobiles tuo ensi vuonna markkinoille täyssähköauton uudesta DS3 Crossbackista. Tyylikkääseen muotoiluun ja premium-tasoiseen viimeistelyyn panostava DS on toistaiseksi suomalaisille varsin uusi tuttavuus. Automerkki oli näyttävästi esillä viime viikonloppuna Helsingissä järjestetyssä Auto 2018 -tapahtumassa uudella DS7 Crossback -mallillaan, ja seuraavaksi mallisto tulee laajenemaan pienempään suuntaan niin ikään katumaasturin muodossa. DS3 Crossback -nimellä kulkeva automalli tulee tarjolle bensiini- ja dieselmoottoreilla, mutta suurin mielenkiinto kohdistuu ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla markkinoille tulevaan täyssähkömalliin, e-DS3 Crossbackiin.

Seuraa laskurista nimien keruuta: Aloite dieselveron poistamisesta kiipesi eduskuntaan 13 tunnissa ja 20 minuutissa

13 marraskuu, 2018 - 13:41
Kansalaisaloite dieselveron poistosta osui suoraan suomalaisten hermokeskuksiin. Maanantaiaamuna 12. marraskuuta kello 7.00 ensimmäisen allekirjoituksen saanut kansalaisaloite keräsi jo ennen iltauutisia eduskuntakäsittelyyn vaadittavat 50 000 nimeä. Nimien kerääminen vei melko tarkasti noin 13 tuntia 20 minuuttia ensimmäisen nimen kirjoittamisesta alkaen.

Dieselveroa vastustavan kansalaisaloitteen käynnistäjä yllättyi allekirjoitusten vyörystä: ”On pöllämystynyt olo”

12 marraskuu, 2018 - 22:00
Tänään julkistettu kansalaisaloite dieselveron poistamiseksi on kerännyt runsaat 56 000 ääntä. – No, tällä hetkellä on aika pöllämystynyt olo, että se meni noin äkkiä, kertoo kansalaisaloitteen vireillepanija ja edustaja Tuulikki Paavola Haapavedeltä. – Paljon on tullut yhteydenottoja puhelimella, Facebookilla, ja sähköpostilla eri puolilta Suomea. Meillä itsellä on kaksi dieselautoa ja täällä on pitkät välimatkat. Mutta ei tämä ole vain pohjoisen asia, esimerkiksi Helsingistä on tullut monia sähköposteja, joissa sanotaan että työpaikka on kaukana, lapsia pitää ajaa harrastuksiin jne., toteaa Paavola.

Kansalaisaloite dieselveron poistosta etenee eduskuntaan - keräsi 50 000 nimeä vajaassa päivässä

12 marraskuu, 2018 - 20:27
Dieselveron poistoa vaativa kansalaisaloite on kerännyt 50 000 nimeä. Iltalehti kertoi maanantaina iltapäivällä, että samana päivänä alulle pantu kansalaisaloite oli kerännyt vajaat 6000 ääntä. Jo hieman ennen puoli yhdeksää illalla 50 000 allekirjoittajan raja ylittyi. 50 000 nimeä vaaditaan, jotta kansalaisaloite etenee eduskunnan käsittelyyn.

Diesel bensaa kalliimpaa: Kansalaisaloite dieselveron poistosta on kerännyt jo tuhansia nimiä

12 marraskuu, 2018 - 13:49
Dieselpolttoaineen hinnan kipuaminen ohi bensiinin hinnan närkästyttää dieselveroa maksavia dieselautoiljoita. Veron poistosta on tehty kansalaisaloite, jossa oli tätä juttua julkistettaessa jo yli 5600 allekirjoittajaa. Dieselveroa eli virallisemmin käyttövoimaveroa maksetaan sen takia, että dieselin verotus on kevyempää kuin bensiinin verotus ja dieselpolttoaineen litrahinta on tästä syystä ollut alempi kuin bensiinin hinta. Pitkiä matkoja ajaville diesel on ollut bensiiniä edullisempi vaihtoehto dieselverosta huolimatta.

Sijoittuu premium-autojen joukkoon: Toyota Camryn hinta karkasi kauas Avensis-tasosta

12 marraskuu, 2018 - 12:03
Viikonvaihteessa Auto2018 -messuilla esitelty uusi Toyota Camry Hybridin hinta nousee reippaasti korkeammalle kuin markkinoilta poistuvan Toyota Avensiksen hinta. Camryä oli alkuvaiheessa pidetty markkinoilta poistuvan Avensiksen jättämän tyhjän tilan paikkaajana. Camrylle nyt ilmoitettu 39 155 euron ennakkohinta asettaa auton kuitenkin selkeästi Avensista kalliimpaan hintaluokkaan. Avensiksen lähtöhinnat ovat alkaneet noin 25 000 eurosta joskin kalleimmat parhaimmin varustellut Avensis-versiot ovat maksaneet jo yli 38 000 euroa.

Sähköauto 656 litran tavaratilalla - koeajossa maastokykyinen Jaguar I-Pace

12 marraskuu, 2018 - 09:06
Täyssähköautojen kalliimpaa hintaluokkaa on pitkään hallinnut yksinomaan yhdysvaltalainen Tesla, jonka Model S ja Model X -mallit ovat osoittautuneet menevän kaupaksi ripeään tahtiin. Niin sanotut perinteiset premium-valmistajat tuntuivat usean vuoden ajan jääneen jälkeen sähköautojen kehityksestä, mutta vauhtia on otettu suunnittelupuolella ja automalleja alkaa vihdoin ilmestyä muun muassa Audilta, Mercedes-Benziltä sekä Jaguarilta. Viimeksi mainittu ehti markkinoille ensimmäisenä uudella I-Pace -katumaasturillaan, ja auto onkin loistava osoitus siitä, millainen täyssähköauto voi parhaimmillaan olla, kun lähtökohtana on ollut tehdä auto kuluttajille, jotka ovat tottuneet tiettyihin premium-tason tuotteilta vaadittuihin standardeihin.

LM: Autoveron poistaminen kertarysäyksellä sotkisi markkinat täysin, sanoo Autoala

12 marraskuu, 2018 - 07:01
Autoalan mukaan autoveron poistaminen kertarysäyksellä sekoittaisi markkinat täysin, kertoo Lännen Media. Autoalan Keskusliiton mukaan autoveron poistaminen yhdellä kerralla sekoittaisi autokaupan vuosiksi ja sotkisi lukemattomien kuluttajien taloutta. – Nykyisellä systeemillä autokanta ei lähde uusiutumaan, eikä ilmastotavoitetta saavuteta vuoteen 2030 mennessä, arvioi Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa Lännen Medialle.

Näkökulma: Autoteitä ei kannata rakentaa, koska niille tulee autoja - HSL:n logiikka on harmaan viikon piristys

10 marraskuu, 2018 - 16:56
Kehä II -tien jatko haudattiin niin vahvoilla perusteilla, että ne naurattavat enemmän kuin keskinkertainen stand-up-esitys, kirjoittaa Iltalehden Mikko Räsänen. Kehä II -tie on isoveljiinsä Kehä I:een ja Kehä III:een verrattuna aikamoinen raakile. Jo 1960-luvulla suunnitellun tien ensimmäinen 6,8 kilometrin mittainen osa valmistui vasta vuonna 2000 ja ulottui Etelä-Espoon Matinkylästä Karamalmille. Varsinainen kehä siitä oli tarkoitus tulla vasta, kun tietä jatketaan, se alkaa kaartua kohti itää ja jatkuu aina Tuusulanväylälle ja Hämeenlinnan moottoritielle asti. Tuo ei tule koskaan tapahtumaan. Helsingin Sanomat kertoi tällä viikolla, että Kehä II:n jatkon tievaraus on vähin äänin poistettu pääkaupunkiseudun maankäyttösuunnitelmista.

Päivitetty lisää kuvia, bongaa nämä: Auto2018 näyttelyn tärpit!

10 marraskuu, 2018 - 14:57
Auto2018 täytti Messukeskuksen näyttelyhallin käytävät heti perjantaiaamusta. Messukeskuksen uutuudet kiinnostivat ja koeajoihin jonotettiin heti aamusta lähtien. Syksyn suurin autotapahtuma Auto2018 oli saanut poikkeuksellisen hyvän kattauksen yleisöä houkuttelemaan. Uutuusmallien joukkoon oli saatu jopa muutama näyttävä konseptimallikin.

Isä ja poika autonäyttelyssä: ”Kuplassa on oikea tuoksu, jossa on aitous mukana”

10 marraskuu, 2018 - 13:28
Vilho-poika ulottuu tuskin vanhan Kupla-Volkkarin ovenkahaan, mutta istuu silti topakasti auton rattiin Helsingin messukeskuksessa. Hetkeä aikaisemmin poika ja isä olivat nostaneet Kuplan takamoottorin konepellin auki, mutta Vilhoa moottorin bensankatku ei miellyttänyt. Isä sen sijaan haisteli sitä mielellään.

A-Mercedes jäi vain 2 pisteen päähän: Ford Focus vei voiton Vuoden Auto -kisassa

10 marraskuu, 2018 - 11:04
Ford Focus nousi voittoon Vuoden Auto Suomessa 2019 -kilpailussa. Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet valitsivat voittajan kuuden finalistin joukosta. Kisa Vuoden Auto - tittelistä oli tiukka. Kakkoseksi tullut A-sarjan Mercedes jäi vain kahden pisteen päähän. Kisan kolmanneksi nousi Kia Ceed.

Hätkähdyttävät lukemat huoltoasemalla: Diesel ohitti hinnassa bensan - Neste Oilin energia-asiantuntija kertoo, miksi asia ei ole yllätys

9 marraskuu, 2018 - 20:26
Neste Oilin energia-asiantuntija Lauri Kärnä on sitä mieltä, että kansainvälisten hintojen valossa kehitys oli odotettavissa. Helsingin Uutiset kertoi keskiviikkona, että bensiinin ja dieselin hintaero on kaventunut syksyllä historiallisen pieneksi. Perjantaina diesel meni lopulta ohi bensan hinnan monin paikoin. Iltalehden lukija hämmästyi, kun Kirkkonummen Teboililla myytiin diesel-polttoainetta hintaan 1,519 euroa, kun bensiinin hinta oli matalampi, 1,509 euroa.

Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio vastaa: Miksi uudet autot ovat Suomessa kalliita?

9 marraskuu, 2018 - 15:56
- Suomessa on Euroopan toiseksi korkein autovero ja sen takia hinnat ovat korkeita, totesi Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio Iltalehdelle Auto2018 -tapahtumassa. Korkeat hinnat taas ovat Kallion mukaan kannustimena siihen, että autoja kunnostellaan ja pidetään pitkään. – Ja sitä kautta päästötavoitteitakin on vaikea saavuttaa, sanoo Tero Kallio Iltalehden haastattelussa

Lokakuun katsotuimmat käytetyt autot: katso listaus - yksi merkki yllätti

8 marraskuu, 2018 - 13:01
Mercedes-Benz oli lokakuussa katsotuin käytetty auto Kamux.fin nettisivustolla, mutta kärkisijoilla oli myös eksoottinen yllättäjä. Lokakuun katsotuimpien käytettyjen autojen listaykkölsen Mercedeksen vanavedessä tulivat Audi, BMW ja Volkswagen. ‒ Saksalaiset automerkit ovat yleensä vahvasti edustettuina niin katsotuimpien merkkien kuin mallienkin osalta, toteaa Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki.

Koeajossa Mercedes C220 d T: Tuttu muoto mutta pellin alla high-techiä

8 marraskuu, 2018 - 09:15
Kasvojen kohotuksessa käynyt C-sarjan Mercedes on saanut high tech -ytimen, vaikka ulkonaisesti muoto on pysytellyt lähes entisellään. Uudistuneen neljännen sukupolven C-sarjalaisen varsinainen juju on uusi digitaalisuus. C-sarjaan on nyt upotettu likimain kaikki se digitaalinen osaaminen, jota on myös isoissa Mercedeksissä. Isoista Mercedeksistä ja A-sarjasta poiketen digitaalinen mittaristonäyttö on muotoiltu perinteisen mittariston näköiseksi, vaikka se toimi virtuaalisesti.

Bensahintojen vertailu todella kannattaa: 10 sentin eroja jopa vierekkäisillä asemilla - katso halvimmat hinnat!

7 marraskuu, 2018 - 14:34
Öljyn hintahissi on nostanut bensan ja dieselin tankkaushinnat pilviin. Mittarihintoja vertailemalla saattaa säästää pitkän pennin. Hinnat voivat vaihdella rajusti jopa vierekkäisillä asemilla. Yleensä öljy-yhtiöt pitävät tarkkaan silmällä kilpailijoiden tankkaushintoja. Pieni kierros Tuusulan ja Keravan alueella keskiviikkoaamuna paljasti kuitenkin yllättäviä hintaeroja.

Sivut